Finland Bereikbaarheid

Per auto naar Finland

Wanneer je vanuit Nederland per auto naar Finland wilt reizen, dan zijn er een aantal mogelijkheden. Het is belangrijk te beseffen dat welke mogelijkheid je ook kiest, je een lange reis voor de boeg hebt. Je zal naast lange stukken rijden ook te maken krijgen met één of meerdere veerdiensten.

Via Denemarken en Zweden

De route die je via Denemarken en Zweden naar Finland brengt is de meest gebruikte. Het meeste vrachtverkeer vanuit en naar Finland neemt deze route.

Vanuit Nederland rijdt je eerst naar Hamburg (D).Vanaf daar kan je ervoor kiezen om via het Deense Odense naar Kopenhagen te rijden, of vanaf het Noord-Duitse Puttgarden naar het Deense Rødby te varen. Vanaf daar kan je doorrijden richting Kopenhagen. Wanneer je in Kopenhagen aankomt, rijdt je via de brug die Denemarken en Zweden met elkaar verbindt, naar Malmö.

Vervolgens kan je doorrijden naar Stockholm. Vanuit Stockholm kan je per boot naar de Finse hoofdstad Helsinki varen en naar de Finse plaats Turku. Voor deze overtocht dien je, in tegenstelling tot de veerdienst Puttgarden – Rødby, te reserveren.

Overtocht vanuit Duitsland naar Finland

helsinki2Je kan er ook voor kiezen om een groot deel van de reis naar Finland per boot af te leggen. Wanneer je voor deze mogelijkheid kiest, moet je wel rekening houden met een lange reis. Vanaf de Duitse plaats Rostock zijn er diverse rederijen die naar de Finse hoofdstad Helsinki varen. De bootovertochten duren tussen de 24 en 40 uur, en sommige rederijen meren ook nog een keer aan in Talinn (Estland).

Als je echter de tijd heeft, dan is deze manier zeker aan te raden. Reizen per boot is comfortabel en er zijn op de schepen allerlei mogelijkheden om je te vermaken. Het reizen per boot vanuit Duitsland is bovendien een hele belevenis en daarnaast kom je ook nog een uitgerust in Finland aan. Het is bij deze dienst uiteraard nodig om vooraf een plaats te reserveren.

Per vliegtuig naar Finland

De meeste mensen die vanuit Nederland naar Finland reizen, doen dit per vliegtuig. Er zijn diverse vliegvelden in Finland, die verspreid liggen over het hele land. Vanaf Schiphol en vanaf verschillende vliegvelden net over de Nederlandse grens gaan er dagelijks vluchten naar verschillende bestemmingen in Finland.

Als je per vliegtuig naar Finland reist, is het van belang dat je goed weet wat je daar wilt gaan doen en waar je precies moet zijn. Op basis hiervan kan je bepalen naar welk vliegveld je het beste kunt vliegen.

De belangrijkste vliegvelden in Finland zijn Helsinki – Vantaa, Lappeenranta, Turku en Tampere.

Deze vliegvelden liggen allemaal in het zuiden van Finland. Lappeenranta is het kleinste en meest oostelijk gelegen vliegveld. De andere vliegvelden liggen allemaal in het verstedelijkte zuiden waar ook 80 procent van de bevolking woont.

Op het vliegveld van Turku na, kan je al deze vliegvelden rechtstreeks vanaf Nederland of vanaf vliegvelden in Duitsland bereiken. Op de meeste vliegvelden vliegen zowel low-budget airlines als reguliere maatschappijen. Het is dus goed mogelijk om tegen lage kosten naar Finland te vliegen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail