Bezienswaardigheden in Finland

Een vakantie naar Finland, is een vakantie met te weinig tijd. Het land heeft namelijk enorm veel te bieden, dat kan je haast onmogelijk in één vakantie bekijken. Wellicht hierom, komen veel vakantiegangers een tweede keer terug.

Natuurlijk zijn de steden Helsinki, Tampere en Turku al bezienswaardig op zich, en trekt het Noorderlicht in de wintermaanden de nodige bezoekers. Maar er is meer.

Kemi in Finland

In het noorden van Finland, tegen de grens met Zweden, ligt Kemi. Een leuke plaats, maar met ieder jaar het Lumilinna Snow Castle. Dit kasteel bestaat helemaal uit ijs en sneeuw, met restaurants, een speelplaats en sculpturen uit ijs en sneeuw.

In het Lumilinna Snow Castle kan je zelfs overnachten.

Midzomerfeest in Finland

Het Midzomerfeest is een typisch Fins festival in de midzomer tijdens de dagen waarin de zon niet of nauwelijks ondergaat. De vreugdevuren worden tijdens het feest ontstoken en in sommige delen van Finland worden de midzomerpalen versierd. Het is een uitbundig feest, dat door alle Finnen ook uitbundig gevierd wordt.

Finland Natuurparken

bezien3Finland heeft 1,2 miljoen hectare beschermd natuurgebied, waaronder 27 publiek toegankelijke nationale parken. Het meest indrukwekkend is het Nationaal Park Archipel in West Finland, met onder andere de Zeearend en de zwarte Apollovlinder.

Pretpark en dierentuinen in Finland

Een prachtig pretpark, het Linnanmäkipretpark, ligt in de buurt van Helsinki. Naast heel veel attracties, staat hier een houten achtbaan.

Ook in Helsinki, is de Korkeasaari Zoo, één van de oudste dierentuinen ter wereld, gebouwd in 1889. Een mooie dierentuin met ruim 200 diersoorten, en meer dan 1.000 verschillende plantensoorten.

Heel Finland is een bezienswaardigheid.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail