Cultuur en Feestdagen Finland

In Finland woont ongeveer 80 procent van de bevolking in stedelijk gebied. Het leven speelt zich hier dan ook voor het grootste deel af, en dit bepaald ook voor een groot deel de Finse cultuur. De Finnen zijn over het algemeen vrij rustige en gesloten mensen. Als je in Finland komt en graag in contact wilt komen met de Finnen zelf, dan zal het initiatief vaak van jezelf moeten komen.

Wanneer er echter contact is gelegd, dan blijkt vaak echter dat de Finnen heel warm en vriendelijk zijn. De Finnen maken zich meestal niet zo druk om bepaalde dingen. Dit is voor veel mensen die naar Finland emigreren vaak in het begin ook één van de frustraties. Finnen doen alles rustig aan.

Het is in het begin voor veel Nederlanders ook vaak lastig om aansluiting bij de Finnen te vinden wanneer ze in Finland gaan wonen. Er wordt op dit gebied veel initiatief van jezelf verlangt en je moet vooral geduldig zijn.

Feestdagen in Finland

cultuur2Finland kent net als als de meeste Europese landen de vaste feestdagen als kerstmis en pasen. Daarnaast zijn er nog een aantal nationale feestdagen. Een kort overzicht van deze nationale feestdagen in Finland:

Runebergdag – 06 februari : Dag ter nagedachtenis van de Nationale Finse schrijver Johan Ludvig Runeberg. (Geen vrije dag)

Kalevala Dag – 28 februari : De dag van de Finse cultuur.(Geen vrije dag)

Dag van de Arbeid – 01 mei : De dag van de arbeid (wordt ook in enkele andere Europese landen gevierd. (Vrije dag)

J.V. Snellman Dag – 12 mei : De dag van het Finse bewustzijn. (Geen vrije dag)

Midzomer Vrijdagavond en zaterdag in de periode 20-26 juni : Uitbundige feesten verspreid over heel Finland ter nagedachtenis van de geboorte van Johannes de Doper.

Aleksis Kivi Dag – 10 oktober : Dag van de Finse literatuur (Geen vrije dag)

Allerheiligen – 31 oktober : (Vrije dag)

Dag van het Zweedse Bewustzijn – 6 november : Wordt voornamelijk gevierd door de Zweedstaligen in Finland (Geen vrije dag)

Finse Onafhankelijkheidsdag – 6 december : Op deze dag wordt de onafhankelijkheid van Finland gevierd van 06 december 1917. (Vrije dag)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail