Finland geld en prijzen

In Finland betaalt men net als in Nederland en veel andere Europese landen met de euro. Finland is het enige Scandinavische land waarin de euro het betaalmiddel is. In Noorwegen, Zweden, Denemarken en IJsland betaalt men met de kroon, hoewel deze in elk van deze landen een verschillende waarde heeft. Onderling kunnen deze landen dan ook niet met hetzelfde muntstuk betalen.

In Finland worden net als in Nederland de 1 en 2 centen niet meer gebruikt. Het gebruik van deze munten is kort na de invoering afgeschaft. Bedragen in Finland worden bij het betalen dan ook afgerond op 5 Eurocent.

Sinds de euro is ingevoerd zijn de prijzen in Finland makkelijk te vergelijken met de prijzen in Nederland, en komen de prijzen op dit moment redelijk overeen. Vroeger stond Finland bekend als een duur land, maar tegenwoordig valt dit wel mee.

Huizen goedkoper, alcohol fors duurder in Finland

Net als in veel andere Scandinavische landen zijn de grondprijzen relatief laag in Finland. Huizen zijn daarmee ook vaak relatief goedkoper dan in Nederland. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor vis, wat erg belangrijk is voor de Scandinavische landen.

Alcohol is daarentegen juist erg prijzig, vanwege de hoge belastingen die daarvoor betaald moeten worden. Het is dus sterk afhankelijk van het product wat je koopt, maar gemiddeld genomen verschillen de prijzen in Finland niet heel erg van de Nederlandse prijzen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail