FInland kamperen, hotels en vakantiehuizen

Kamperen in Finland is een hele belevenis. De campings zijn vaak erg uitgestrekt, de kampeerplaatsen zijn vaak ruim, en je betaald over het algemeen weinig voor een kampeerplaats in vergelijking met andere landen. Finse campings zijn vaak één met de natuur.

kamperen finlandDat wil zeggen dat er weinig echt aangelegde en afgescheiden campingplaatsen zijn. Ook zijn er op de meeste campings niet heel veel faciliteiten als disco’s, restaurants en animatieteams. Toiletgebouwen en afwasruimten zijn over het algemeen wel aanwezig. Reserveren voor campings in Finland is vrijwel nooit nodig. Ook in het hoogseizoen kan je vaak ter plekke een plaats bemachtigen.

Wildkamperen is onder bepaalde voorwaarden toegestaan in Finland. Met toestemming van de eigenaar mag je op particulier gebied vrij kamperen, mits je geen overlast veroorzaakt. In bepaalde openbare gebieden is wildkamperen onder voorwaarden ook toegestaan, maar er zijn bijvoorbeeld ook gebieden (waaronder nationale parken) waar wildkamperen verboden is.

Wanneer je van plan bent om te gaan wildkamperen en je weet niet zeker of dit is toegestaan, informeer hier dan eerst naar.

Vakantiehuizen in FInland

Wanneer je op vakantie gaat naar Finland en je wilt in een vakantiehuis verblijven, dan kan je dit in veel gevallen via Nederlandstalige bedrijven regelen. De meeste vakantiehuisjes die in Finland verhuurt worden zijn van particulieren. Op de momenten dat zij zelf niet in het huisje verblijven, verhuren zij het via een bedrijf. Alle communicatie met de huurder wordt door deze bedrijven geregeld.

Hoewel Finland een aantal jaren geleden nog bekend stond als een duur vakantieland, is dit met de invoering van de euro veranderd. De prijzen van vakantiehuisjes in Finland zijn redelijk vergelijkbaar met Nederland en in sommige gevallen zelfs iets goedkoper. Er zijn relatief veel Finnen en andere Scandinaviërs die in Finland een vakantiewoning hebben. Door de lage bevolkingsdichtheid zijn de grondprijzen relatief laag in Finland en dit zorgt er weer voor dat de huizen in vergelijking met andere delen van Europa goedkoop zijn.

De huisjes in Finland verschillen vaak erg op het gebied van luxe en comfort. Er zijn in Finland veel huisjes die voorzien zijn van bijvoorbeeld een sauna en / of whirlpool. Ook een zonnebank is in redelijk veel vakantiehuisjes terug te vinden. Op dit gebied zijn de huisjes vaak erg luxe.

De inrichting van veel Finse huisjes is vaak in vergelijking met andere Europese landen minder luxe. Het meubilair is in veel huisjes verjaard en komt ouderwets over. Als het gaat om bepaalde electronische en huishoudelijke apparaten, dan kan je het beste van te voren informeren of deze aanwezig zijn.

Hotels & Hostels in Finland

Hotels zijn in Finland in tegenstelling tot bijvoorbeeld vakantiehuisjes over het algemeen wel duurder dan in Nederland. Het is ook afhankelijk van de regio waar je verblijft, maar een hotelkamer voor twee personen kost al gauw ruim 100 euro per nacht, zonder ontbijt. In bepaalde gebieden liggen deze prijzen lager, maar het verblijven in hotels is in veel gevallen de duurste vorm van een verblijf in Finland.

De Finse hotels zijn kwalitatief wel goed, de kamers zijn vaak mooi, schoon en netjes, en bevatten vaak allerlei voorzieningen. Wat dit betreft zijn de meeste hotels het geld meer dan waard.

Met name in de grotere plaatsen zijn redelijk wat hostels te vinden. De hostels zijn wat prijs en kwaliteit betreft redelijk vergelijkbaar met andere West-Europese landen. Voor mensen die bijvoorbeeld een low budget stedentrip naar Helsinki willen maken, zijn hostels ideaal. Er liggen een aantal goede hostels in het centrum van Helsinki, zodat je vanuit het hostel Helsinki kunt bekijken. Wanneer je een trektocht wilt maken door Finland, is het wat lastiger om uw gehele reis in hostels te verblijven.

Met name op het platteland zijn weinig hostels te vinden. Het is daarom belangrijk van te voren goed te bepalen hoe je een verblijf in Finland wilt invullen als je van plan bent voornamelijk in hostels te overnachten.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail