Het Merengebied in Finland

Tussen de bossen en de heuvels glinsteren de vele meren, kanalen en rivieren, met eilandjes als groene smaragden. Het is het grootste merengebied in Europa.

Finland staat bekend als het land van 1.000 meren, maar in het oosten van Finland liggen wel heel veel meertjes en meren. Ruwweg langs de grens met Rusland, ligt het Saimaa-merensysteem, een zeer uitgestrekt systeem van waterwegen.

Aan de noordrand ligt het leuke Nurmes, terwijl Kuopio de westgrens markeert.

Finland : Het Land van 1.000 meren

Een ideale regio als je rust zoekt tijdens je vakantie, waarbij water en watersport belangrijk zijn. Het water is nagenoeg altijd van goede kwaliteit, de stilte volmaakt en de mogelijkheden compleet.

Het merengebied, biedt ook nog eens leuke kleine dorpjes, indrukwekkende steden, cultuur en tradities.

Watersport en natuur in het merengebied

merenland4Sommigen zeggen wel, dat je een avonturier moet zijn om Finland en het Merengebied te bezoeken. Niets is echter minder waar. Het Merengebied in Finland biedt minstens net zo veel mogelijkheden als bijvoorbeeld de grote Nederlandse watersportgebieden.

In tegenstelling echter tot andere grote watersportgebieden, is de natuur in het Merengebied nog grotendeels onaangetast. Waar anders kan je immers zomaar echte grote wilde dieren tegenkomen?

Andere meren in Finland

Naast het merengebied, heeft Finland nog diverse andere regio’s waar het goed vertoeven is als je rust en water zoekt. Ook bij Tampere en Jyväskylä zijn mooie gebieden met meren.

Finland Merenland. Een Merengebied zonder stress en drukte.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail