Tampere

Tampere is de op twee na grootste stad in Finland, en ligt in het zuidwesten. Al in de 11e eeuw was Tampere een belangrijk handelscentrum, maar de stad is pas echt groot geworden dankzij de textielindustrie.

De stad is vooral bekend als een universiteitsstad, met de Universiteit Tampere en een technische universiteit.

Bezienswaardigheden en attracties van Tampere

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Tampere is de tussen 1902 en 1907 gebouwde Kathedraal. De grote trekpleister voor toeristen is echter het pretpark Särkänniemi, met een dolfinarium en de Näsinneula-toren.

tampere4Tampere wordt ook wel gezien als één van de belangrijkste kunstcentra in Finland, en dat komt mede door het grote aantal kunstwerken in Tampere.

Andere bezienswaardigheden zijn het openlucht Theater waar regelmatig voorstellingen worden gehouden, de oude textielfabrieken aan de Tammerkoski en de waterkrachtcentrale.

Uitgaan, fesivals en genieten in Tampere

In Tampere kan je prima genieten en uitgaan. De stad kent naast vele restaurants, barretjes en discotheken, een aantal bioscopen, een casino en diverse sportaccommodaties.

Verschillende concerten en festivals, zoals het Pyynikin Kesäteatterie en het Nokian Työväen Teatteri, maken een trip naar deze stad erg indrukwekkend.

Tampere, de stad met veel kunst en een grote industieële historie.

Cultuur en geschiedenis van Tampere

De stad was al vroeg een belangrijk handelsknooppunt, maar de echte groei kwam pas toen Koning Gustaaf I de stad aanwees als industrieel centrum.

Daarbij was de Tammerkoski stroomversnelling belangrijk als stroomleverancíer, en de stad kreeg al snel de bijnaam “Manchester van Finland”.

Video van Tampere

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail