Watersport in Finland

Finland, het land met meer dan 180.000 meren en omgeven door de zee, moet ook wel een prima plek zijn voor watersport. Veel vakantiegangers weten echter niet, dat de mogelijkheden zo uitgebreid zijn.

Van het Finse water kan je niet alleen in de zomer, maar ook zeker in de winter genieten tijdens één van de vele schaatstochten, en bij het ijszeilen.

Vissen in Finland

Finland heeft schoon en zuiver water, een fantastische verscheidenheid voor de sportvisser, en de meest prachtige en attractieve visstekken. Je hebt hier keus te over.

Prachtige meren en een unieke archipel en, niet te vergeten, (wilde) rivieren en stroomversnellingen en in de wintermaanden de populaire Finse traditie IJsvissen. Wil je echt wat bijzonders, dan zijn de Zalm-rijke rivieren in Lapland en de Archipel met Zeeforel en Snoek aan te bevelen.

Roeien en Zeilen in Finland

De kust van Finland, en de vele waterwegen, bieden mogelijkheden zonder einde om te varen. Stel jezelf eens voor, dat je tussen de romantische eilanden, inhammen en baaien langs de Finse kust aan het Zeilen bent. En dat terwijl in de zomermaanden de zon nooit onder lijkt te gaan. Ook roeien op één van de vele meren, zal de dag nog romantischer maken.

watersport2Wil je wat verder van de kust af, zijn er natuurlijk mogelijkheden te over. Denk er wel aan je goed voor te bereiden. De ruige kust en de verborgen rotsen vereisen de nodige concentratie en goede kaarten.

Wil je het liever wat gemakkelijker, maar toch genieten van een dergelijke ervaring, kan je overal aan de kust een boot charteren of een cruise boeken.

Finland Kano en Rafting

De mogelijkheden voor kanoën en rafting zijn echt onbegrensd. Niet alleen zijn er diversen rivieren en meren waar de sport uitdagend is, er zijn op dit gebied ook tal van aansprekende evenementen.

Zo worden ieder jaar vrolijke Olympische (Water) Spelen gehouden op het meer van Immljärvi, en kan je bijvoorbeeld een kanotocht boeken op de Oulankajoki.

Finland, een land dat één is met water en watersport.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail