Westkust van Finland

De Westkust van Finland strekt zich uit langs de Botnische golf, van het noordelijk gelegen Oulu tot Rauma in het zuiden. De Westkust bestond in het verleden uit de vier provincies, Vaasa, Turku-Pori, Keski-Suomi en Nordhäme.

Eén van de meest aantrekkelijkste steden aan de Westkust is zonder twijfel Rauma. Rauma staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco, en is vooral bekend om haar centrum met houten huizen uit de 18e eeuw. Een absolute aanrader.

Ook opmerkelijk in Rauma, is de gesproken taal. Eén van de moeilijkste dialecten in Finland, en wordt door sommigen terecht beschouwd als een geheel eigen taal.

West Finland is een uniek gebied

West-Finland, zoals de Westkust vaak wordt genoemd, is een uniek en bijzonder gebied. Een regio met zee, brede stranden, veel boerenbedrijven op de glooiende heuvels, en een ongerepte natuur. In de zomer kan je heerlijk tussen de duinen of aan de zee verblijven, lekker picknicken of genieten van de windsurfers en zeilers op het water.

westkust4Door de rijkdom die het land en de zee voortbracht, is de Westkust ook rijk aan cultuur, wat je in het hele jaar kunt zien en meemaken. Ook vinden regelmatig leuke en grote evenementen plaats, zoals bijvoorbeeld het jaarlijkse Jazzfestival in Pori.

Gastvrij Toerisme in West Finland

De Westkust van Finland is ook bekend vanwege de grote gastvrijheid, die je hier nog echt kunt genieten. Ook diverse soorten accommodaties worden aangeboden, van hotel tot pension, van vakantiehuisje tot vakantie op de boerderij.

Geniet van de cultuur, het landschap en de Finnen. Lekker op de fiets, in de vele oude dorpjes en steden, op een terras of geniet van de inheemse kookkunsten. Een regio die je echt moet gaan ontdekken. Niet de hele dag op het strand of in je hotelkamer, maar de weg op.

Je zal leuke en schattige dorpjes ontdekken en de weg verlaten, om “daar” ook nog even te willen kijken. Bijvoorbeeld in steden als Uusikaupunki, Rauma, Kristiinankaupunki, Kaskinen, Pori, Pietarsaari, Kokkola, Vaasa, Raahe of Oulu.

West-Finland, de Westkust – Origineel, charmant, gastvrij en authentiek.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail