Wintersport in Finland

Wintersport in Finland, net even anders als de ‘bekendere’ wintersportlanden. Meer naar het noorden, net een stukje verder weg, een beetje exotischer en met nog meer een echter witte winter.

Wintersport met een brok natuur om je heen, met fantastische uitzichten en een hemels genot in de nachten, het Noorderlicht.

Skiën en langlaufen in Finland

Geen hele grote skigebieden, wel uniek. Van Vuokatti net onder de Poolcirkel (hoe sneeuwzeker wil je het hebben?) tot Ylläs en Levi net een stukje zuidelijker. Overal goede Pisten.

Langlaufen is veel meer een nationale sport dan skiën, en goede loipen kan je daarom haast overal vinden. Het winterseizoen begint overigens in Finland pas echt in februari en maart, terwijl ook april nog goede omstandigheden te bieden heeft.

Andere wintersporten in Finland

wintersport2En dan gaat er een wereld voor je open. Finland is het land van de extremere wintersporten. Ga eens op wintersafari op een sneeuwscooter, of maak een tocht met de rendierslee.

Of misschien nog extremer? Een meerdaagse tocht met de hondenslee door het witte Lapland, terwijl je ’s nachts slaapt in een echte Lappentent of in een blokhut in the middle of nowhere.

Finland : Een winterdroom

Wintersport in Finland is meer dan sport alleen, en dat is nu juist wat een wintersportvakantie naar Finland zo uniek maakt. De hotels en appartementen zijn gezellig, de open haard is nagenoeg standaard aan, en overal kan je een sauna vinden (typisch Fins). Ook het ‘feestje’ na het sporten is van uitstekende kwaliteit.

Maar zelfs het verblijf in Finland kan uniek worden. Zo kan je bijvoorbeeld heerlijk wegdromen ’s nachts in een heus ijskasteel, Lappentent en zelfs een Iglo.

Wintersport Finland, een exotische en unieke bestemming

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail