Zuid Finland en Skärgården

Zuid Finland is het dichtst bevolkte deel van Finland. Niet dat je dat buiten de steden echt merkt, want juist het tegenovergestelde is een feit. Een landschap met grote vlakten, heuvels en dichte Taigabossen. Ook Helsinki ligt in Zuid Finland.

De meeste vakantiegangers zullen zeker voor Helsinki kiezen, hoewel een bezoek aan de hoofdstad uitstekend gecombineerd kan worden met een tour door de omliggende regio.

Door steden zoals Helsinki en Turku, is Zuid Finland ook uitzonderlijk rijk aan cultuur, uitgaansmogelijkheden en tradities.

Nuuksio Nationaal Park

Zeker aan te bevelen is een bezoek aan het Nuuksio Nationaal Park in Espoo. Een uitzonderlijk mooi gebied om te wandelen of te mountainbiken in de warme zomermaanden.

De zomer staat in het park ook bekend om de vele wilde vruchten die hier te vinden zijn. Voor fruitliefhebbers een unieke kans om te genieten van onder andere frambozen of blauwe bessen.

Bezienswaardigheden van zuid Finland

In Naantali, niet ver van de oude Finse hoofdstad Turku, ligt het attractiepark Moomin World. Ook de talloze eilanden voor de kust zijn zeker een bezoekje waard.

Richting oosten ligt het stadje Kouvola, gekenmerkt door een origineel Fins landschap, terwijl de steden Hamina en Kotka een rijk historisch verleden bieden. Kotka is vooral bekend als de geliefde visstek van de Russische Tsaar Alexander III. De hut die hij gebruikte is nog steeds te zien.

Skärgården en de Archipel

zuid-finland2Skärgården is vooral een plek voor levensgenieters. Een kuststreek met talloze eilandje waar je prachtige tochten op de boot kunt maken. Een geliefde regio, ook bij de Finnen zelf, waardoor er ook regelmatig grotere evenementen worden georganiseerd.

In de zuidelijke archipel zijn ook de oudste kerken in Finland te vinden. Sommige keren dateren nog van de 12e eeuw. Attractief zijn ook de oude herenhuizen in de Zweedse bouwstijl.

Zuid Finland en Skärgarden. Een indrukwekkende combinatie van cultuur en natuur.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail